top of page
IMG_5750.jpeg
IMG_5750.jpeg

Hvem er vi?

Vi er et ægtepar, Susanne & John, som har været gift i 32 år og har tre voksne børn; Benjamin 30, Katrine 27 og David på 22. Alle vores børn har levet med drømmen og arbejdet hårdt for at Fyrtårnet retrætested kan stå så flot som det nu gør. Vores voksne børn gør allerede flittigt brug af stedet og inviterer venner med- og afprøver stedets muligheder.

 

Nedenunder vil vi hver især fortælle lidt mere om os selv, og om hvordan vi forestiller os at Fyrtårnet retrætested kan blive til glæde for både unge og ældre...

Mød os hver især

IMG_5439.png

John Martin Hansen

Retræteleder, terapeut & supervisor

Yndlings citat:

"Begrænsningens kunst" - 

og:

"Alt har en tid"- Prædikerens bog

Jeg er 58 år og har en fortid som folkeskolelærer. Jeg har undervist på både friskoler og i folkeskolen. Jeg har også arbejdet med sårbare børn og unge og lavet samarbejdskurser for forældre. Det har været et privilegie at være sammen med børn og unge og set hvilken betydning relationen har for indlæring og trivsel.

Op igennem mit liv har jeg altid været engageret i kirkeligt arbejde; både i frikirker og i det seneste årti i Lindehøj kirke i Herlev.

 

Jeg har altid haft en fornemmelse af at jeg ikke skulle være lærer resten af mit liv. Den kristne tro har for mig været en ledestjerne fra jeg var helt lille, og jeg havde stor glæde ved at dele min tro, undervise og prædike. 

I 1998 rejste vi til Norge for at være med på en bibelskole, hvor jeg bl.a. var engageret i undervisning og Susanne lavede mad til de studerende, og sammen var vi ’husfar og husmor’ for eleverne og værter for gæsteforelæsere.

Da vi kom tilbage til DK blev jeg præst i en pinsekirke på Frederiksberg, nogle lærerige år. Her forstod jeg bl.a nødvendigheden af at have en ’integreret teologi’ som ser og forstår ’det hele menneske’; ånd, sjæl og legeme.

Det ledte mig videre til en efteruddannelse som supervisor og psykoterapeut. Heri lå også min drøm om at arbejde med den samhørighed der er mellem ånd, sjæl og legeme.

 

Min passion er, at møde mennesker uden fordomme! Og give plads til at være menneske! At kunne skabe gode rammer midt i Guds natur, hvor det sandt menneskelige også bliver åndeligt og vice versa.

Stilheden, rytmen, naturen, fællesskabet, bønnen og bibelen som gode ingredienser.

Med hjælp fra de store kristne traditioner helt tilbage fra oldkirken og op igennem historien, vil jeg gerne grave efter guldet, og genopdage sider af trospraksis, som kan være en hjælp i vores tid. Her kan både retræte og pilgrimsvandringer hjælpe. Læs mere om det på hjemmesiden. Specielt oplever jeg, at vi er landet i den Ignatianske retræteform som mange andre retrætesteder i Norden.  

 

I de sidste 21 år har jeg lavet retræter, og fået skønne oplevelser, bl.a. hos Sankt Birgitta-søstrene i Maribo kloster og på klostergården i Høje Tåstrup landsby. Nu kom tiden så til at vi selv prøver kræfter med Fyrtårnet retrætested. 

IMG_4189.JPG

Susanne Hansen

Pædagogisk assistent & retræteleder

Yndlings citat: "Never never never give up!" - Winston Churchill 

"Det centrale i al kristen fordybelse er at opleve sig elsket af Gud" - Peter Halldorf

Jeg er 53 år og arbejder som pædagogisk assistent i en vuggestue. Jeg har altid i mit liv været glad for at engagere mig i vores kirke, hvor jeg tidligere har været meget sammen med børn og unge. I dag er jeg på forskellig vis engageret i Lindehøj kirke i Herlev. Da vi flyttede til Norge i 1998 og arbejdede på Smyrna Bibelinstitut, tog jeg anledning til selv at være på skolebænken et år udover mit medansvar for elevernes trivsel. 

Min opvækst i frikirken Kristent fællesskab og senere i pinsekirken har også været en berigende rejse. Da vi afsluttede vores tjeneste som forstanderpar i Evangeliekirken, valgte vi at begynde i Lindehøj kirke i Herlev. Det har været lærerigt og inspirerende at opleve bredden af kirkens liv og set hvordan troen på Jesus er den samme på tværs af kirke skel.

Da vi kom tilbage til Danmark efter vores 4 år i Norge begyndte jeg at tage på en del retræter især hos Mariasøstrene i Kokkedal, men også i Maribo og på Ådalen retrætested.  Jeg har oplevet en stor glæde ved at deltage stilhedsretræter, hvor rammerne er sat til fordybelse, stilhed, bøn og gåture i naturen. Naturen har en særlig evne til at skabe ro og få mig ned i tempo.

Jeg har været med til at arrangere retræter og gåmeditationer i de kirker vi har været engageret i. Min erfaring med retræten er, at det er et sted hvor der ikke stilles krav, og hvor det er vigtigt at få skuldrene ned og hvile fra præstation. 

Jeg glæder mig over at vi nu har vores eget sted, og kan give det videre vi selv er blevet så beriget af på andre retrætesteder. 

IMG_2082.JPG

Benjamin Hansen

Studerer Cand.merc.psyk på CBS

Yndlings citatet: "Det er nok at være til - alt derudover er en bonus" - Thomas Sjødin

Jeg er 30 år og blev færdiguddannet fra CBS i erhvervsøkonomi og psykologi i 2023. Særligt psykologi-delen har optaget mig meget i gennem de senere år. I foråret 2020 valgte jeg at holde pause fra min kandidatuddannelse på CBS. I den forbindelse valgte jeg at flytte op i Fyrtårnet hvor jeg endte med at bo et godt stykke tid. Her fulgte jeg byggeprocessen af Fredens Hus og hjalp til med at skabe udendørsarealerne på stedet sammen med familie og venner. Dette var en værdifuld tid for mig og jeg ser nu frem til, at stedet kan blive taget i brug i forbindelse med eksempelvis retræter. 

 

I mange år har jeg levet med store ambitioner om at udvikle mig selv og blive den "bedste version af mig selv". Dette pres blev for meget for mig i start 20'erne, hvor jeg har set hvilke kræfter der bor i os som mennesker, når vi ikke tager vare på vores mentale sundhed. På samme tid har jeg også erfaret hvilken glæde det er at "finde tilbage til livet og sig selv". I den forbindelse tror jeg at det kristne retræteliv har en vigtig rolle at spille i samfundet. 

Jeg drømmer om, at Fyrtårnet bliver et sted hvor mennesker bliver mødt af en anden 'ånd' end den tidsånd som verden ofte er styret af. Mit ønske er blandt andet, at vi unge får lov at "stoppe op" og finde en livsstil hvor vi kan bevare et sundt syn på os selv, vore medmennesker og ikke mindst Gud. 

Skærmbillede 2021-01-09 kl. 13.33.46.png

Katrine Hansen

David portræt.jpg

Jeg er 22 år og elsker sport- ikke mindst fodbold!  Jeg har været på Mariager efterskole to år hvilket var en fantastisk tid, hvor jeg har fået gode venner for livet.

Jeg synes det er spændende med Fyrtårnet retræte, og jeg har ofte været heroppe og hjælpe med at male og ikke mindst opbygge vores ’Åndehul’. Jeg nyder at være her med familie og venner.

En af mine hobbyer er, sammen med mine søskende, at kombinere sauna med isbade; det gir en vild energi :-)

David Hansen

Studerende

Yndlings citatet: "Ro på"!

bottom of page