top of page

De fysiske rammer

- Rammernes betydning for krop, sjæl & ånd -

Vi har bestræbt os på at skabe nogle fysiske rammer som er med til at understøtte sundhed og velvære for det hele menneske. Det har været vigtigt for os at stedet lå i et roligt og naturskønt område, hvor den ydre ro kan få lov til at have en positiv indvirkning på den indre proces. 

- Retrætestedets opbygning - 

Anker 2
Fredens Hus.jpg

FYRTÅRNET

Er 'Hovedhuset' på retrætestedet

Dette hus er samlingsstedet under retræterne. Her vil måltiderne bliv spist og der vil være plads til at man kan opholde sig og nyde panoramaudsigten udover Sejerøbugten. 

 

De tidligere ejere fortalte ved overdragelsen af huset, at flere naboer blandt andet havde kaldt det for 'Fyrtårnet'. Baggrunden var husets beliggenhed- højt oppe og med panoramaudsigt ud over havet. Om aftenen når lyset strålede ud af vinduerne lignede det et fyrtårn. Et perfekt navn til det kommende retrætested.  

FREDENS HUS

Er 'Hjemmet' for retrætedeltagerne

Dette hus består af 6 dobbeltværelser med tilhørende badeværelser samt et hyggeligt opholdsrum med integreret køkken. På vores retræter vil der stå kaffe og te m.m. som man frit kan benytte sig af. Under vores retræter vil man få sit eget værelse. Tre af værelserne vender mod syd og har udsigt over Sejrøbugten. De tre andre vender mod øst og har kig ud på den grønne natur og ned mod Åndehullet.

Rundt om huset er der træterasse, hvor man, når vejret tillader det, kan sidde og nyde udsigten over havet eller ned mod ’Åndehullet’ med frugttræer, bålplads og den rislende lyd af vandløbet.

IMG_0718.JPG
Anker 3
Åndehullet, 2.jpeg

ÅNDEHULLET

Er stedets fredfyldte oase

Dette er et af retrætestedets skønne og rolige udendørs spots, hvor der er plads til at hvile og 'være'. Der er blandt andet mulighed for at slappe af i hængekøjen alt imens man hører lyden af det rislende vand fra vandløbet. Om aftenen vil der måske være bål, hvor man kan lade sin sjæl falde til ro før man går i seng.

 

Stedet er formet af istiden, hvorfor den tidligere ejer kaldte det for istidshullet. Vi har omdøbt det 'åndehullet'; da vi synes det er det man oplever her; at ånde frit 

Anker 4

ÅNDEDRÆTTET

Er stedets bederum og 'puls'

Bederummet, stedet hvor der vil blive afholdt andagter og tidebønner, men også det sted man kan søge hen for stilhed og bøn. Vi har valgt at navngive rummet ’Åndedrættet’. Det rummer flere forskellige menneskelige og bibelske metaforer. 

 

Bønnen er blevet kaldt for ’den kristnes åndedræt’, fordi netop bøn betegnes som noget lige så naturligt- og livsvigtigt- som åndedrættet. Åndedrættets funktion er livsnødvendig. Ilt er vores cellers vigtigste næringsstof og mere end 90 procent af vores energi kommer fra vores åndedræt, og alle vores kropsfunktioner er afhængige af den ilt der sendes rundt i kroppen ved hjælp af åndedrættet.

BILLEDER AF STEDET

- Billeder af stedet -

bottom of page