top of page
Billede af Daiga Ellaby

Familieterapi

Familieterapi har følgende fordele:

  • Der er ikke en i familien som føler sig som ‘det sorte får’

  • Alle hører hvad der bliver sagt- og dermed bliver der ikke rum for negative ‘fantasier’

  • Børnene giver ofte meget værdifuld information til de voksne

  • Børnene falder til ro når de mærker at far og mor påtager sig ansvaret og får løst problemerne

Familieterapi kan både være forebyggende og helende

Når familien har en god balance med rammer, tryghed og respektfuld kommunikation vil de enkelte medlemmer i familien komme i balance. En god terapeutisk proces vil skubbe til negative mønstre, indlærte vaner og uhensigtsmæssig kommunikation.

En familieterapeut melder sig midlertidig ind i familien, og kan være med til at pege på, når familiedynamikken bliver symptomskabende eller symptombevarende. Målet er, at ændre samlivet, så alle får plads til at udvikle sig. En eller flere i familien kan være ”symptombærer”. Det kan f.eks. være et af børnene, som har problemer i skolen. Hvis man da fokuserer på at det er barnet eller den unge som skal “repareres”, glemmer man, at se på at problemet måske kommer fra en helt anden kant. Det kan være at forældrene ofte skændes og atmosfæren i familien er anspændt. Den anspændthed tager børnene med sig, og de får så “luft” for frustrationerne i skolen. Hermed bliver det symptombehandling i stedet for problemløsning udelukkende at kigge på barnet eller den unge.

 

Forstå og mød barnet
Børn vil hellere end gerne samarbejde, men de er og bliver børn!  Hvis voksne kommer til at give ansvaret fra sig, påtager børnene sig et ansvar, som de hverken kan eller skal have.

Her kan samtaler som familie løse op i fastlåste mønstre. Når den voksne får hjælp til at tage lederskabet på sig, falder børnene hurtigt til ro- også selvom de vil teste de voksne; ”mener de nu også det de siger?!” Det kan godt være de små i familien blot skal sidde og tegne ved et bord, mens resten af familien taler med terapeuten. Men ørerne er på stilke og børnene fornemmer klart hvad der foregår. I familieterapien er der et kendt udsagn som lyder; ”Hvad børn ikke ved har de ondt af”. Det betyder, at børn netop har godt af at overvære samlivets forhandlinger, også selvom disse af og til bliver noget højrøstede. Fantasien er ofte ”værre” end virkeligheden, så når børn får lov til at lytte til forældrene- og se at de får hjælp til at løse problemerne, skaber det tryghed og ro i børnene. Det kan hurtigt mærkes på hjemmefronten.

Udover samtaler med børnefamilier, kan familierådgivning og familieterapi være samtaler med forældrene, voksne søskende eller andre familiære relationer. 

Derudover kan det også være vigtige samtaler med familier hvor far og mor har valgt at lade sig skille, og hvor samarbejdet omkring børnene ikke fungerer optimalt, eller ligefrem er gået helt i hårknude. For børnenes skyld- og dermed også for de voksne- kan det have stor betydning at få skabt et godt samarbejde.

Har I fået lyst at arbejde med jeres familie gennem familieterapi, så velkommen til at booke en for-samtale, hvor jeg også kan klæde jer på til kommende samtaler hvor børnene deltager.

SAMTALEFORLØB – HVOR LÆNGE VARER DET?

Alt afhængig af hvor længe I har gået med problemerne og hvor fastgroede mønstrene er, vil et forløb typisk strække sig fra 7-14 samtaler.

Første samtale vil være en afklarende snak, hvor I fortæller om jer selv, og jeres udfordringer, og sammen kommer til klarhed over, hvad et forløb gerne skal føre til. Det er også her I vil fornemme om I har den fornødne tillid til at påbegynde en personlig proces sammen med mig.

 

Fremadrettet i de kommende samtaler vil I arbejde med jeres temaer, og jeg vil støtte jer til at skabe mere ægte kontakt og hjælpe jer til at håndtere konflikter på en konstruktiv måde med nye redskaber. Den afsluttende samtale vil både være en evaluering af forløbet og en status på jeres familieliv. Her vil I kunne aftale en samtale ud i fremtiden (f.eks. 1/2 år fremme) som kan støtte den proces I er i.

JEG HOLDER TIL TO STEDER

Ved siden af samtaler i Storkøbenhavn, er det også muligt at booke terapi på den naturskønne grund i Fårevejle 1 times kørsel fra København. Her er det muligt at booke længerevarende sessioner, hvor der bliver plads til en anden form for terapi.

 

NB! DET ER DESVÆRRE IKKE LÆNGERE MULIGT AT BOOKE MIG ONLINE, MEN KONTAKT MIG VIA NEDENSTÅENDE SÅ FINDER VI EN TID DER PASSER DIG/JER

Odsherred: Fasanbakken 4, 4540 Fårevejle

København: Vårbuen 49, 2750 Ballerup

tlf. 2347 3747 e-mail: terapi@besked.com

bottom of page