top of page

fre. 17. feb.

|

Fårevejle

Manderetræte - Med fokus på kroppen

Et grundkursus i åndedrætsteknikker og varme-/kuldepåvirkning Introduktionspris kr. 950,-

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Manderetræte - Med fokus på kroppen
Manderetræte - Med fokus på kroppen

Tid & sted

17. feb. 2023 17.00 – 19. feb. 2023 14.00

Fårevejle, Fasanbakken 4, 4540 Fårevejle, Danmark

Om eventet

Rammen for retræten

Udover den sædvanlige retræteramme, med tid til stilhed og tidebønner, vil vi arbejde med

åndedrættet og varme/kulde eksponeringer (sauna & koldtvandstønde). Der er ikke nogen krav til at

man er vinterbader eller føler sig som viking. Ingen vil blive presset ud i noget, men vi håber at du

vil opleve lidt af hvad din krop er i stand til når du udfordrer den en lille smule :-).

Kroppen som fokus

Når vi lærer at lytte til kroppens signaler, kan det hjælpe os til bedre at forstå os selv- og vore

medmennesker. Vores erfaring er, at disse to områder; kulde/varme og åndedrætsøvelser, kan hjælpe os både

mentalt og fysisk til bedre fokus, styrke og balance. Vi tror på, at vi er skabt som en treklang; ånd, sjæl og legeme. Legemet er ikke blot et ’hylster’, men en fintfølende organisme som både sanser, husker og rummer mere end blot de fysiologiske processer. Vi ønsker derfor ikke et ensidigt fokus på kroppen, men at se kroppen i sammenhæng med det vi tror den er- en del af den menneskelige ’treenighed’: krop-sjæl-ånd. Undervejs vil der være små input over temaet.

Om os og vores interesse for temaet

John (58 år)

Jeg er over de senere år blevet tiltagende mere nysgerrig og opmærksom på hvor meget kroppen kommunikerer, og hvor integreret kroppen er med sind og tanke.

Værdifuldt er det, når jeg lærer at lytte til min krop og forstå når kroppen fortæller mig noget vigtigt. Og omkostningsfyldt er det, når jeg ignorerer eller overhører min krops signaler. Signaler som fortæller mig hvad jeg har brug for; søvn, kost, motion, hvile o.s.v. eller endnu mere skjult; Når følelser ikke finder et naturligt udløb, men ophober sig i kroppen som stress m.m.

Jeg har ofte ’pakket mig ind i meget tøj’ og vænnet kroppen til at være mindre modstandsdygtig overfor kulde. Efter at mine børn, især, har udfordret mig, har det været en øjenåbner at udfordre mit mentale billede af hvad min krop kan tåle især i forhold til kulde, og hvordan det har øget min velvære når jeg har siddet i ’istønden’ i nogle minutter eller længere...

Åndedrættet lever ofte ’sit eget liv’, men når jeg aktivt giver det opmærksomhed og laver forskellige øvelser, har jeg opdaget hvordan jeg på livgivende vis kan være med til at regulere mit stressniveau og min evne til at ilte blodet mere effektivt.

Nedenstående bøger kan du evt. lade dig inspirere af forud for retræten:

  • ’WIMHOF metoden’ af Wim Hof (findes både som alm. bog og som lydbog)
  • ’Breath’ af James Nestor

Benjamin (29 år)

I starten af 20’erne oplevede jeg hvordan længerevarende stress kan påvirke én mentalt og fysiologisk. Trykken i brystet og problemer med at trække vejret frit var nogle af mine symptomer. Min læge kunne intet finde hos mig, og måtte til sidst konkludere, at mine symptomer var forårsaget af stress og angst over en længere periode i mit liv.

Igennem de seneste år, er det gået op for mig, at jeg ’desværre’ på ingen måde er alene med min historie. Vi lever på mange måder i en kultur som fordrer travlhed og overstimulering. To forhold som, over tid, kan lede til, at vi mister forbindelsen til kroppen og derfor mest lever ”oppe” i vores hoved; en cocktail der ofte leder til, at man ikke får ”stoppet op” og restitueret i rette tid.

Det er min erfaring, at mange ”løber” stærkere, når de oplever kropslige signaler på eksempelvis stress. Det at ”stoppe” op, virker simpelthen ikke som en mulighed for mange. Denne strategi brugte jeg selv, og derfor ønsker jeg også at pege på andre og mere bæredygtige strategier som kan integreres i hverdagen. Kortvarig stress kan jo være sundt! - Så vi skal ikke være bange for den sunde stress i hverdagen, men vi skal lære at forebygge mod den længerevarende stress som kan blive kronisk i os og som kan præge vores nervesystem på uhensigtsmæssig vis.

Ligesom min far, mener jeg, at åndedrætsøvelser og isbadning (evt. også kolde brusebade derhjemme) kan være nogle gode redskaber til at komme ned i kroppen. Begge redskaber kan være med til, at vi over tid, får genetableret et sundt forhold mellem kroppen og psyken.

Tilmelding og betaling

Ved tilmelding betales kr 500 i depositum og resten ugen før retræten.

Mobilepay 2347 3747 eller bankoverførsel reg/kto nr: 8117 / 3897995

Ved afbud mindre en 1 måned før mistes depositum og mindre end 14 dage før hele beløbet.

Når du tilmelder dig, får du tilsendt et brev med alle praktiske oplysninger samt et program for dagene.

Vi glæder os til at se dig!

Mange hilsener

Benjamin Hansen og John Martin Hansen

Del denne begivenhed

bottom of page