top of page

lør. 13. maj

|

Fårevejle

Eksistentielt samtaleforum for mænd

Velkommen til en lørdag hvor vi i et fortroligt rum kan tale ærligt om livet og blive inspireret af hinanden. Særpris: kr. 200 inkl. mad & drikke

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Eksistentielt samtaleforum for mænd
Eksistentielt samtaleforum for mænd

Tid & sted

13. maj 2023, 10.00 – 16.00 CEST

Fårevejle, Fasanbakken 4, 4540 Fårevejle, Danmark

Om eventet

For nogle af os som har rundet de 40-50+ er der mange processer i livet som kan skubbe til de forestillinger vi har taget med os gennem livet. Og dem som vi måske ikke længere kan forlige os med.

Det kan både handle om etisk-/moralske dilemmaer og paradokser. Tro og tvivl på en højere magt end os selv og om hvorvidt den Gud vi måtte tro på influerer vores liv her på jorden og skaber en dybere mening med tilværelsen?

De eksistentielle erfaringer i livet, heriblandt sygdom og død, kan påvirke os, så vi får brug for at re-orientere os. Hvad giver mening lige nu i mit liv? Og ikke mindst; hvad giver IKKE mening?

Hvad skulle formålet med et sådant samtaleforum være?

Vi tror, at en åben, fordomsfri og lyttende samtale kan noget. Et fortroligt rum hvor man kan sige lige præcis det som optager én- og hvor der ikke er en agenda om at skulle ’belære’ hinanden.

En sådan ’lytten til hinanden’ kan måske bane vej for nye indsigter, eller bekræfte én i at man ikke er alene med sine tanker og erfaringer. Et forum, hvor det er muligt at tale om livet som det er, uden at skulle ’passe på’ hvad andre måtte tænke. Det er ikke en diskussionsklub; snarere et forum hvor man kan lytte og blive lyttet til.

Alt hvad vi taler om er selvsagt fortroligt, og vi forventer at det ikke kommer videre til andre, så vi kan skabe et rum af tillid og åbenhed.

Vi vil derfor gerne indbyde dig til en uforpligtende dag i Fyrtårnet retræte,

hvor vi mødes til formiddagskaffe, kort oplæg, indledende samtale og forventningsafstemning, gåtur, frokost og fortsat tid til at lytte til hinanden.

Efter noget tid vil vi udsende en forespørgsel til alle i gruppen, om man har lyst til at mødes igen, enten en lørdag eller en fredag/lørdag med overnatning.

Vi vil max være 10 personer, og vi hjælpes ad med det praktiske omkring tilberedning af frokost.

Prisen vil være low budget på 200 kr pr. person som kan indbetales på mobilepay 2347 3747 (John Hansen) skriv: samtaleforum Fyrtårnet 13.maj

Tilmelding til: johnmartin@mail.dk

Mange hilsener

Kim Linnemann og John Martin Hansen (Mob. 2347 3747)

Lidt om os:

Jeg hedder Kim, er 62 år, og er gift med Lone. Sammen har vi to sønner på 29 og 31 år.

  • min personlige erfaring er, at livet i perioder byder på større omvæltninger end det er muligt at kapere uden at have nogen at læne sig opad
  • de fleste, om ikke alle, har siddet i den samme mentale båd og har oplevet smukke dage med havblik, men også oplevet at blive grebet af søsyge i hård modvind - og her er det vidunderligt at kunne finde et fristed, hvor man har mulighed for at kunne lukke sine følelser ud
  • når livet har budt på høj søgang, har jeg oplevet glæden og værdien ved dels at have haft medvandrere, som har formået at kunne rumme og spejle mine spørgsmål og skamfulde tanker, dels at have deltaget i en gruppe for omsorgspårørende og her blevet mødt med empati og forståelse for mine fortvivlelser og negative følelser
  • den positive side ved livskriserne har været,  at de har givet mig større rummelighed over for mennesker, der er blevet udsat for ulykkelige omstændigheder
  • min erfaring fra erhvervslivet har været præget af funktioner som analytiker, mellemleder, direktør, iværksætter og virksomhedskonsulent

Jeg hedder John, er 58 år, og gift med Susanne. Sammen har vi tre voksne børn på 22, 26 og 28 år.

  • I 2018 påbegyndte vi arbejdet med at forme Fyrtårnet retræte, som vi nu driver sammen. 
  • Jeg er levende nysgerrig på, hvordan det åbne og fordomsfri møde med andre mennesker, kan være med til udfordre mig.
  • Jo ældre jeg bliver- jo flere spørgsmål og jo færre svar synes jeg at have. Og så alligevel oplever jeg at min tro på Gud som en kærlighedens almagt i mit liv, giver mig fodfæste når jeg ellers har svært ved at forstå tilværelsens paradokser.
  • Og faktisk kan jeg erfare, at det er i det tilsyneladende modsætningsfyldte i livet, at meningen kan skabes; Så bliver tro og tvivl, livskvalitet og lidelse, styrke og svaghed ikke hinandens modsætninger.
  • ovenstående eksistentielle refleksioner har også været en vigtig del af mit arbejdsliv som lærer, frikirkepræst og terapeut.

jeg hedder Bjarne, 56 år. Har været gift med Hanne i snart 27 år. Vi har 2 voksne børn på 23 og 25 år. Min tro igennem livet har været op og ned. Min opvækst i pinsebevægelsen var tryg og god og lagde nok en dyb tro ned i mit dna. Igennem ungdom og voksenliv har jeg dog oplevet flere perioder hvor følelser som skam, tvivl, afmagt eller pinlighed ved ens egen kristenliv har ramt mig, og jeg forsøgte at trække mig væk fra troen.  Jeg har dog aldrig kunnet forene mig med tanken om et liv fuldstændig uden tro, og jeg har mange gange følt mig ramt af denne sætning fra en U2-sang “I can’t live with it, or without it”. Troen har trukket mig tilbage til nåden og tilgivelse fra Kristus som et dybt, personligt behov. Jeg har flere interesser som bl.a. indbefatter tegning, maling, guitar og forhåbentlig mere motionsaktiv, da jeg i starten af marts har fået sat nyt knæ på højre ben😉 Jeg har arbejdet i politiet siden 1988, og fra 2001 i Kriminalteknisk Afdeling, hvor jeg siden har haft fingeraftryk som specialistområde.

Del denne begivenhed

bottom of page