At træffe det rigtige valg

Livet består hele tiden i at træffe valg; store som små. Nogle valg har konsekvenser langt ind i min fremtid og fordrer at jeg tager mig tid til at gennemtænke sagen og overveje om mit valg er i overensstemmelse med mine virkelige værdier. Følgende liste er et uddrag fra Ignatius af Loyola's optegnelser om de såkaldte 'åndelige øvelser'. Du kan prøve listen af på et vigtigt vejvalg du står overfor. Håber det kan være til hjæp for dig!
Principper til at træffe et valg


Valget- nogle principper:

- Valget står mellem to positive veje

- Valget er realistisk- muligt at gennemføre

- Det er i samklang med øvrige valg og i overensstemmelse med overordnede valg i mit liv

- Det korresponderer med mine ønsker for livet

- Jeg er villig til at give slip på det, og ikke binde min vilje til at det SKAL gennemføre

- Hvad er eftersmagen når jeg tænker sagen igennem?


Nogle redskaber:

- Lav en liste over fordele- og ulemper

- Forestil dig en anden som du ønsker at rådføre sig med dig om det samme- hvad vil du sige

til vedkommende?

- Når du engang ligger på dødslejet, hvad tror du så du vilsige om det pågældende valg/

ønske?

- Prøv at forestille dig nogle alternative valg/veje du kunne gå- og læg mærke til din egen

reaktion

- Giv det tid! ’Sov på det’-22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle